Címkék:
Gyógynövény-fűszer vállalva, ha még szabad a poszt. Külön is lehet, bár összeér a téma. Nem veszünk össze.
Na, attól távol állok, de örülök, hogy örülsz neki:-)))
Bihari Balázs mondta:Mindig tudtam, Kriszti, hogy istennő vagy :)
Szia Dóri! Nekem is meghalt pár növényem. Az egyik pitangám, meg néhány cserimoja beadta a kulcsot. A többiekről még nem merek nyilatkozni :). Mostanában nem sok egzóta magot szereztem, legutóbb 3 szem lillipillit :).
Vettem mosódiót, és néhányban benne volt a magja. Érdekel-e valakit? Valami afrikai faféle, ha jól tudom. Én nem akarok magozni, mert sokmindent kellene róla tudni. Hogyan, mikor, miért, mivel kellene csíráztatni. Inkább odaadom egy hozzáértőnek.
Az a baj vele, hogy nagyon trópusi, kb úgy szoktak járni vele az emberek, mint a licsivel :S.
MIlyen egyébként a mosódió? mik vele a tapasztalataid?
Köszi, nekem nagyon bejött. Én nem vagyok csatornázva, és eddig is bio módon mostam, de most teljesen jó öntözővizem van. A csapadékvíz is belemegy, annyira felhigítja, hogy egy-az-egyben tudok belőle locsolni. (baktériumos tisztítást használtam eddig) Most már csak a mosogatószerem izgalmas, de az is "zöld-békás".
Az igaz, hogy nem lehet 2-3-szor felhasználni, - mint ajánlják - ugyan a zsákban hagyom, de mindig teszek bele újakat. Kevés mosószódát kell hozzá adagolni, és a normál szennyeződéshez ez elég is.
Nyáron kísérletezek még a szappanfűvel és ősszel kipróbálom a gesztenyét is. A hatóanyag hasonló, és mégiscsak ingyen hozzá lehet jutni.
Valaki esetleg már megtette ezt a kísérletet?
sziasztok
tanácsra lenne szükségem, "toma verde" tomatillóim, olyan 10 cm nagyok és jönnek a bimbók rajtuk. mit tegyek? hagyjam természetes útján kifejlődni, vagy csípjem ki hogy a növény a növekedésre koncentráljon még? elég nyurgák szegények, nagyon korán ültettem, és még csak a 3. lomblevélpár jön ki. épp ezért nagyon furcsa h már virágozni akar
másik kérdésem, hogy egy balkonládába én paradicsom, paprikából 3 max 4 et szoktam rakni, tomatilloból lehet e többet? és tényleg párosával kell őket ültetni mert nem önporzók?
Szia én ebben a pillanatban regisztráltam, még ój vagyok itt. Én "maca" vethető magokat keresek megvételre, mert sajnos az a növény elméletileg csak úgy szaporítható.......
köszi
Üdvözöljük a
Gazmánia-on
© 2025 Created by Warson. Működteti:
Profilkártyák | Jelentse észrevételét | Használati feltételek